Koncerter

Vi holder løbende koncerter i Risbjerg Kirke. Koncerterne er oftest gratis at deltage i.

03mar kl. 15:00

Koncert

Ekkoer fra middelalderen.

Blokfløjtenist Clara Guldborg Ravn (Danmark) og …

03mar kl. 15:00

De unges koncert X

Lørdag den 10. februar kl. 15.00 er der koncert i Risbjerg Kirke med tre unge musikere: Niklas Mouritsen, horn, Anna Egholm, violin og Ramez Mhaanna, klaver.

Niklas Mouritsen er en særdeles aktiv hornist og spiller jævnligt med DR symfoniorkestret, Copenhagen Phil, Det Kongelige Kapel, DR Underholdningsorkestret, Odense Symfoniorkester, Malmø Symfoniorkester og symfoniorkestret på Færøerne, hvor han selv kommer fra. Han tog sin bachelor- og masteruddannelse fra DKDM hos Jakob Keiding og Ola Nilsson.

I foråret 2017 vandt Niklas en konkurrence om årets eneste praktikplads i Orchestre de la Suisse Romande i Schweiz, som omfatter både en etårig kontrakt i symfoniorkestret og studier på konservatoriet i Genève, hvor han nu er bosat indtil sommer.

Niklas tager regelmæssigt timer i Wien hos prof. Raimund Zell, som er forhenværende hornist i Gewandshausorkestret i Leipzig. Derudover har Niklas deltaget i masterclasses med verdensberømte hornister som Radek Baborak, Radovan Vlatkovich og Sarah Willis.

Anna Egholm har på trods af sine kun 21 år allerede opnået succes både i Danmark og i udlandet. Hun har været solist med bl.a. DR symfoniorkestret, Bergen Filharmonikerne og Malmø Symfoniorkester.

Anna fik sin bachelor sidste sommer i Lausanne, Schweiz, efter et års studier der. De første to år studerede hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Alexandre Zapolski. Nu studerer hun videre på første kandidatår i Lausanne.

Anna har vundet flere danske og nordiske konkurrencer, bl.a. Jacob Gades violinkonkurrence, De Unges Konsert, Øresund Solist, Berlingske Tidendes Musikkonkurrence og Spil for Livet, og i november 2017 vandt hun derudover den internationale violinkonkurrence ”Ginette Neveu” i Avignon i Frankrig.

Anna har modtaget flere legater, f.eks. Copenhagen Summer Festivals Talentpris, Jacob Gades Legat og Sonnings Talentpris og Van Hauen legatet.

Ramez Mhaanna har en russisk mor og en libanesisk far, men er selv født og opvokset i Danmark. Han tog sin bachelor på Gnesins Musikakademi i Moskva og studerer nu på kandidat på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Ramez har optrådt ved festivaler og koncerter på scener verden over, bl.a. i Italien, Spanien, Rusland, England, USA og Kina, hvor han har været på turné i ti forskellige byer, deriblandt Beijing, Yangzhou og Qingdao. I sidstnævnte var han derudover også solist med byens symfoniorkester.

Ramez er prismodtager ved flere klaverkonkurrencer som Steinway Klaverfestivalen, Musica Classica i Moskva og Musical Seasons i Prag.

Sammen vil de ud over en række virtuose soloværker spille Brahms’ romantiske horntrio, som de umiddelbart efter koncerten i Hvidovre skal fremføre på turné på Færøerne.

Der er gratis adgang til koncerten.

Ekkoer fra Middelalderen

Denne koncert har som titel 'Ekkoer fra middelalderen' og er et møde mellem den danske blokfløjtenist, Clara Guldberg Ravn, og den svenske drejelirespiller, Johannes Geworkian Hellman - to unge og fremgangsrige musikere fra forskellige genrer som sammen giver nyt liv til musikken fra middelalderens Europa.

De to medlemmer i duoen er uddannet fra Kungl. Musikhögskolan (SE), Conservatoire Supérieur National Musique et Danse de Lyon (FR) samt Sibelius Akademien (FI).

Koncertens program vil, som titlen antyder, tage udgangspunkt i middelalderen og vil derfor primært bestå af musik fra manuskripter som har overlevet fra 1200- og 1300-tallet. Dog vil de optrædende også opføre nyskrevne stykker i folkelig stil, men som stadig har en tilknytning til middelalderens tonesprog. Programmet vil altså være varieret i både stemning, tempo og alder.

Duoen arrangerer stykkerne selv, med inspiration fra både folkemusik og klassisk musik, og gør på denne måde koncerten tilgængelig for selv det mest moderne lytterøre.

Undervejs i koncerten vil musikerne fortælle om værkerne og de instrumenter, de bliver opført på. Middelalder- og folkemusik vil blive præsenteret i helt nye farver, fremført i et glødende sammenspil med virtuositet, passion og glæde.

Der er gratis adgang til koncerten.