Begravelse/bisættelse

Almindeligvis vil man efter et dødsfald henvende sig til en bedemand, hvor man fremsætter sine ønsker for tid og sted for begravelsen eller bisættelsen.

Bedemaden henvender sig til kirkekontoret/kirkegårdskontoret/præsten og indgår aftaler, der bedst muligt imødekommer de pårørendes ønsker.

Præsten henvender sig til de pårørende for at aftale samtale forud for begravelsen/bisættelsen.

Bedemanden tager sig af det administrative, herunder også anmeldelse af dødsfaldet. Såfremt man selv ønsker at forestå mest muligt kan kirkekontoret være behjælpelig.

Vidste du at...

Risbjerg Kapel hører til under Kirkegårdskontoret. Hvis man skal have fat på kapellet skal man kontakte Risbjerg Kirkegård

Der er mulighed for jordpåkastelse uden kirkelig handling.

Det er muligt at respektere afdødes medlemskab af Folkekirken og få en kristen jordpåkastelse og velsignelse uden at det kræver en egentlig bisættelse eller begravelse.

Dette kan arrangeres med den lokale sognepræst og det kræver ikke de pårørendes tilstedeværelse og sker uden omkostninger.