Du er her: 

Fælleslæsning

Vi har flere forskellige arrangementer i Kirken, hvor man kan fordybe sig i bøger og tekster. Du er velkommen alle steder. I Boghylden Light kan du komme uden at have forberedt dig hjemmefra. I Boghylden og i Klassiker læsekredsen regner vi med, du har læst teksterne inden.

 

Læsekreds i Marcel Proust ”På sporet af den tabte tid”

Måske er du en af dem, som er gået i stå i ”På sporet af den tabte tid”, måske er du aldrig kommet i gang men har hørt om værket og det har fanget din nysgerrighed eller måske er du næsten nået frem til bind 13 eller måske har du læst det hele og vil gerne dele ud af dine læseoplevelser og høre hvad andre har fået ud af værket. For ingen kan rumme det store og fantastiske værk alene – men sammen med andre bliver det lettere. For selvom bøger skal læses alene, så får man endnu større forståelse og glæde ved at dele læseoplevelsen med andre.

Derfor begynder der en studiekreds i Risbjerg Kirke i Marcel Proust store roman ”På sporet af den tabte tid. Tanken er, at vi inden hver gang vi mødes, har læst et bind af værket, som vi i fællesskab drøfter.

Første gang vi mødes er onsdag den 21. oktober kl. 19.30 – 21.30, hvor bind 1 (Swanns Verden 1) forventes læst og så mødes vi igen onsdag den 18. november kl. 19.30 – 21.30 til gennemgang af bind 2 (Swanns verden 2).

Vi læser videre efter nytår og mødes én gang om måneden, 20. januar, 10. februar, 17. marts, 21. april, 19. maj og 16. juni. Vi afslutter bind 13 i november 2021 – med Madeleinekage og linde the!

Da der er begrænset deltagerantal, skal man kontakte sognepræst Thomas Gylnæs Nielsen, men hvis der er flere end 12, som vil deltage, kan der oprettes et ekstra hold. Vel mødt!

Simon Hartling: Sandhed og skuffelse i 'På sporet af den tabte tid'. Lørdag den 8. maj kl.10.00-12.00.

 

Klassiker læsekreds

3 torsdage kl.10.00.

I efteråret læses med Thomas Gylnæs Nielsen: Stefan Zweigs roman "Verden af i går".

En roman, som handler om en tid, der ikke længere er og om de forandringer - både i det personlige liv men også i samfundet - som er uigenkaldelige. Med andre ord: en roman til tiden - midt i eller på vej ud af en Corona-tid. 

Torsdag den 17. september, den 22. oktober og den 19. november.

For yderligere information kontakt sognepræst Thomas Gylnæs Nielsen

 

Boghylden

1. onsdag i måneden, fra september til og med juni kl.10.30 mødes en flok litteraturinteresserede i Boghylden. Vi læser én bog i måneden. Vi har læst bøger som: "Dræb ikke en sangfugl", "Løgneren" og "Det går an". Vi lægger selv planen for, hvad der skal læses og der er rig mulighed for at komme med sine egne input til både diskussionerne og læsestoffet. Bøger lånes ud. Det koster 10,- for kaffe og brød. Se kalender nedenfor.

Onsdag den 2. september, 7. oktober, 4. november og 2. december.  

 

Boghylden Light, september til og med juni

3. onsdag i måneden kl.10.30 er for litteraturinteresserede, der ikke har lyst til at forpligte sig på at have læst hjemmefra. Her er der oplæsning af noveller, eventyr og fortællinger. Du behøver altså ikke at forberede dig hjemmefra, inden du møder til Boghylden Light. Det koster 10,- for kaffe og brød. Se kalender nedenfor.

Onsdag den 16. september, 21. oktober, 18. november og 16. december.

For yderligere information kontakt kirke- og kulturmedarbejder Linda Friis Christoffersen tlf. 61165636

 

 

Vidste du at ...

Der er en bogreol i Risbjerg, hvor alle. der har lyst kan hente sig en bog - eller sætte en god bog, som andre kunne have glæde af. Læs mere om Bogreolen

Ingen begivenheder fundet.