Kirkehøjskole

Kirkehøjskolen er et rigtig godt sted at få fyldt på af både det sociale og det intellektuelle. Vi dykker ned i forskellige emner og har tid til en fadøl eller en sodavand. Højskolen i Hvidovre er et samarbejde mellem de fire kirker, der er i Hvidovre. Der plejer at være en god flok deltagende fra Risbjerg sogn. Der er gratis adgang og ingen tilmelding.

Kirkehøjskolens arrangementer annonceres særskilt ved opslag, så hold øje med kalenderen og i kirken- eller spørg kirke- og kulturmedarbejderen.

 

Foredrag den 4. november kl.19.00 v. Hans Hauge

K.E. Løgstrup i Hitlers Tyskland 1930-1935 K.E. Løgstrup (1905-1981) blev cand.theol. i 1930. Så fik vennen, Hal Koch, ham sendt til Tyskland for at studere videre. Der blev han indtil 1935. Han har dermed oplevet, da Hitler kom til magten, bogafbrændinger og jødeboykot. De lærere, som han gik til timer hos, var alle nationalsocialister. Men Løgstrup har aldrig skrevet om disse fem år. Han mødte sin kommende hustru, Rosemarie Pauly, i 1933 i Freiburg. Hun var en ung student fra det dekadente Berlin. Hendes historie er meget spændende og så meget forskellig fra Løgstrups. Foredraget vil fortælle om de fem år i Tyskland, og om hvordan de påvirkede ham og lidt om hans tid som præst på Fyn og professor i Aarhus.

Hans Hauge Hans Hauge er lektor emeritus ved Institut for Kommunikation og Kultur. Han er præstesøn, opvokset i Hirtshals, har beskæftiget sig med teologi, filosofi, litteratur og kultur. Kort efter kandidateksamen var Hauge på studieophold i USA 1973-74. Derpå blev han adjunkt og lektor på Århus Universitet, først ved Engelsk Institut, dernæst Nordisk Institut, senere ved Institut for Æstetik og Kommunikation. Hauge er dr. phil. på afhandlingen ”Løgstrup – en moderne profet”. Hauge har været redaktør af Gyldendals litterære magasin ”Kritik” og af det grundtvigske ”Dansk Kirketidende”. Hauge har et omfattende forfatterskab. Hans seneste ”Ensomhedsparathed” handler om eksistentialismens og dens fornyede aktualitet. Hauge er en alsidig skribent med utallige indlæg og kommentarer i samfundsdebatten, bl.a. er eller har han været medlem af Berlingskes satiriske panel ”Groft sagt”.

 

 

04nov kl. 19:00

Kirkehøjskole med Hans Hauge

”K.E. Løgstrup i Hitlers Tyskland 1930-1935”

Foredrag med
Hans Hauge i Risbjerg …

04nov kl. 19:00