Kirkehøjskole

Kirkehøjskolen er et rigtig godt sted at få fyldt på af både det sociale og det intellektuelle. Vi dykker ned i forskellige emner og har tid til en fadøl eller en sodavand. Højskolen i Hvidovre er et samarbejde mellem de fire kirker, der er i Hvidovre. De næste to højskolearrangementer er i Hvidovre Kirke og i Avedøre Kirke. Der plejer at være en god flok deltagende fra Risbjerg sogn.  Der er gratis adgang og ingen tilmelding. Vores næste kirkehøjskole handler om:

Katharina von Bora, Reformationen og friheden

Foredrag ved sognepræst Rose Marie Tillisch

onsdag den 6. september kl. 19.00-21.30 i Hvidovre Kirke, Magistergaarden, Hvidovre Kirkeplads 3.

Et stort antal kvinder, nonner, adelsdamer og borgerkvinder, gik aktivt ind for den teologi, der dannede grobund for Reformationen. De gjorde det med livet som indsats. (Arve)lovgivning, sædvane og patriarkalsk struktur vanskeliggjorde deres færd.

Katharina von Bora (1499-1552), som blev gift med Martin Luther er, sammen med de øvrige 11 nonner der flygtede fra cistercienserklostret Marienthron i 1523, stjerneeksempel. Nonnerne repræsenterede en bred vifte af fag: læge, sygeplejerske, apoteker, organist, kantor, lærer, ølbrygger, gartner og godsadministrator. De havde bestridt store embeder og arbejdsområder, mens de var nonner. Men de blev sat ud af spillet, da de kom ud af klostret til en virkelighed, der ikke tillod kvinder arbejde i det verdslige samfund. De gav nu ikke op af den grund! Så kom og hør om Katharina von Bora og nogle af hendes medsøstre og om deres kamp for Reformationen og friheden.

 

 

Vidste du at ...

Risbjerg Kirke tager på søndagsudflugter efter gudstjenesten en gang om måneden. Du kan se mere om de planlagte udflugter her

26nov kl. 16:00

Hva så Luther

Avedøre Kirke.

Uhøjtidelig cabaret og folkelig koncert om Martin Luthers liv og …

26nov kl. 16:00